Volledig scherm
De winkel van Christine le Duc in Ede. © DG

Eigenaar voormalige Christine le Duc Ede in conflict over wonen in pand

EDE - De eigenaar van een winkelpand aan de Grotestraat in Ede ligt in de clinch met de gemeente over een verzoek om tijdelijk bewoning van de zaak toe te staan. Ede weigert hier aan mee te werken, omdat het pand in het gebied ligt dat volgens de gemeente ook in de toekomst het winkelhart van Ede vormt.

De eigenaar van het pand even ten noorden van de Oude Kerk diende dit voorjaar zijn verzoek in om de zaak twee jaar als woonruimte te mogen verhuren.

Levendigheid
De winkel staat leeg sinds de laatste huurder, erotiekzaak Christine le Duc, vertrok. Omdat er geen zicht was op een nieuwe winkel, leek tijdelijke verhuur als woning de eigenaar een optie. Dit zou de levendigheid in het gebied ten goede komen en vandalisme tegengaan.

Kern
De gemeente Ede verwacht het tegenovergestelde: een bewoner zal waarschijnlijk iets doen om inkijk in de woning te voorkomen. Ede wil wel ruimte bieden aan het ombouwen van winkels tot woningen, maar dan wel buiten het dit voorjaar vastgestelde kernwinkelgebied. De voormalige Christine le Duc ligt juist in het gebied, dat in de gemeente als winkelzone in gebruik zal blijven.

De Vallei