Chalets als deze verdwijnen van veel vakantieparken
Volledig scherm
PREMIUM
Chalets als deze verdwijnen van veel vakantieparken © Jan Ruland van den Brink

Eigenaren van vakantiehuisjes na 52 jaar verdreven: ‘Zo’n plekje krijg ik nooit meer terug’

LUNTEREN/ OLBURGEN - Tientallen vaste gasten van twee vakantieparken op de Veluwe dreigen hun buitenverblijf te verliezen. De vakantieparken vernieuwen en daarvoor moeten oude chalets het veld ruimen. Ook bij gasten die al 52 jaar op hetzelfde plekje staan, is de huur opgezegd. Met tranen in de ogen moeten ze hun buitenhuis opgeven. 

18 reacties

 • Patries

  2 jaar geleden
  Er is geen nieuw bestemmingsplan nodig. Er verdwijnen huisjes waar huisjes voor terug komen. Ook blijft het park net zo groot. Het wordt alleen luxer. 
 • Johan

  2 jaar geleden
  Natuurlijk kan de overheid dat wel. Dat is degene die de nieuwe bestemmingsplannen moet goedkeuren en kan daar dus voorwaarden aan stellen Jan Modaal die een sta caravan heeft kan langzamerhand nergens meer terecht en de ,,nieuwe,, huisjes zijn onbetaalbaar. Aangezien dit geen onroerend goed is kan men dat niet financieren, Alleen de ,,welgestelden,, kunnen zo'n nieuwerwetse stacaravan kopen
 • jhu

  2 jaar geleden
  helaas kan een overheid (gemeente) hier niets in betekenen, dit is toch een particuliere kwestie.
 • Joyce64

  2 jaar geleden
  Al die parken worden onderhand getransformeerd in “ sporthuis centraparken” met alle overlast en vervuiling en herrie in de natuur van dien. Met al hun private sauna’s en jacuzzi’s. Als dit de bedoeling was van “ Veluwe  op 1” dan heeft de gemeente het goed voor elkaar: is de natuur en zijn dit soort oude “vogelvrije” recreanten de dupe en is de rijke campng familie in ieder geval de lachende derde. 
 • ama

  2 jaar geleden
  strenge jury voor de plaatsing

In samenwerking met indebuurt Ede