Volledig scherm
© Stock-xchng

Eis jaren celstraf voor Arnhemmers die jonge dj beroofden

ARNHEM/ EDE – Twee Arnhemmers (21 en 22) die ervan worden verdacht dat zij een jonge Edese deejay (dj) tegen zijn wil en met geweld in een auto hebben rondgereden langs pinautomaten en een telefoonwinkel, moeten 2,5 jaar en 3 jaar en 4 maanden cel opgelegd krijgen. Dat eiste de officier van justitie in Arnhem woensdag.

De strafeis voor de 22-jarige is hoger, omdat hij ook nog oplichtingen en ‘phishing’ van bankgegevens heeft gepleegd, aldus de aanklager. Dat deed hij deels met overschrijfkaarten die hij volgens de aanklacht uit brievenbussen haalde.

Boost
De officier van justitie gelooft dat de Arnhemmers de Edenaar 11 februari 2015 met de auto bij station Ede-Wageningen ophaalden. De 21-jarige Arnhemmer had de Edenaar in de trein ontmoet en zijn 22-jarige kameraad kon zijn dj-carrière een boost geven. Dat zouden ze die dag bespreken.

Keel
Eenmaal in de auto begon de 22-jarige over promotiewerkzaamheden en dat hij daarvoor een investering van 1.500 euro wilde. De 21-jarige zou vanaf de achterbank de DJ op de passagiersstoel bij zijn keel hebben gepakt. Na de nodige druk gaf de Edenaar zijn pinpas en inloggegevens. Hij verloor een paar duizend euro aan de Arnhemmers.

Geen geweld
De advocaten van het duo stelden dat er geen geweld tegen de Edese DJ is gebruikt maar dat het allemaal volgens afspraak ging.

De rechtbank doet uitspraak op woensdag 20 januari 2016.

De Vallei