Volledig scherm
De ENKA-wijk. © Herman Stöver

ENKA-terrein in Ede krijgt restaurant in EHBO-gebouw

EDE - De ENKA-wijk in Ede groeit en krijgt steeds meer voorzieningen; eind volgend jaar komt er een restaurant. Bewoners van het ENKA-terrein in Ede, maar natuurlijk ook andere liefhebbers van een lekkere maaltijd, kunnen over ongeveer anderhalf jaar terecht in een restaurant in hun wijk. 

De Teka Groep uit Barneveld heeft het EHBO-gebouw gekocht. ,,In een gedeelte daarvan komt het restaurant’’, zegt Frank Berg van de Teka Groep.

Het restaurant wordt een zogeheten DLC-restaurant, waarbij DLC staat voor Daily Local Cooking. ,,Dat betekent dat wij onze producten uit de regio halen. Daarnaast gebruiken we in onze gerechten ingrediënten van het seizoen’’, verzekert Berg. ,,Verder wordt het een laagdrempelig restaurant met een huiselijke sfeer.’’ 

Het wordt dus geen sterrestaurant? ,,Nee, het is voor gewone mensen en je moet er ook een kopje koffie met een stuk taart kunnen eten. We hebben natuurlijk wel een goede kaart. We koken biologisch en het wordt niet te duur.’’

Uitwerking

Hoe het restaurant op het ENKA-terrein er precies gaat uitzien, durft Berg niet te zeggen. ,,Ik kan daar op dit moment weinig over kwijt. We zijn nog bezig met het opzetten van het hele plan. Medio 2019 gaan we verder met de uitwerking. Natuurlijk hopen we daarna zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Het zou mooi zijn als het restaurant eind 2019 klaar zou zijn. Maar eigenlijk is daar nu nog niets over te zeggen.’’

Wie wil weten hoe een DLC-restaurant in de praktijk werkt, zou een kijkje kunnen nemen in het vernieuwde stationskwartier in Amersfoort. Directeur Timo Kruft van de Teka Groep vertelde eerder in een gesprek voor de site enka-ede.nl dat zijn bedrijf door de NS was gevraagd om voor wat reuring te zorgen in dat gebied. Een van de activiteiten die Kruft daarop ontplooide was het opzetten van DLC-restaurant. ‘Je kunt het restaurant zien als een soort dorpshuis in een nieuw gebied’, zei Kruft toen. ‘In Ede willen we dezelfde formule toepassen.’ 

Overigens heeft Teka-Groep in Amersfoort naast het restaurant een kas gebouwd, waar ze groenten verbouwen voor de maaltijden die ze bieden. Een deel van de teeltwerkzaamheden wordt daar gedaan als dagbesteding voor mensen met een verstandelijke handicap.’’

Interessante locaties

Berg verklaart dat Teka-Groep in Ede niet is benaderd om iets op te zetten op het ENKA-terrein. ,,We zijn altijd op zoek naar interessante locaties om iets te beginnen. Daar hoort het ENKA-terrein ook bij. Er staan natuurlijk veel woningen en er is nog geen horeca. Het is dus commercieel interessant. Maar los daarvan is de omgeving ook een pareltje. En daarnaast is Ede booming. Alle reden dus om ons daar te vestigen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei