Politie controleert jongens die hulpverleners in Ede met vuurwerk bekogelden.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie controleert jongens die hulpverleners in Ede met vuurwerk bekogelden. © Melvin Ewald/ Persbureau Heitink

‘Er is een grens overschreden met oud en nieuw in Ede’

EDE - Als het aan de inwoners van Ede-Zuid en Veldhuizen ligt, mag het allemaal ‘een stuk minder’ met oud en nieuw. Ze spreken hun afschuw uit over wat er tijdens de jaarwisseling in hun woonplaats is gebeurd. De meesten zien wel iets in een vuurwerkverbod. Vooral van het illegale vuurwerk, ‘de bommen’, willen ze van af.

18 reacties

 • bartmo

  2 jaar geleden
  Het is veertig jaar geleden al fout gegaan. Er is een groep zie zich altijd al tegen Nederland gekeerd heeft. En die krijgt steeds meer ruimte voor illegale praktijken.
 • Gelderse Gravin

  2 jaar geleden
  Het moet niet stukken minder, het moet afgelopen zijn ! Loslopende gevaarlijke honden houd je ook aan een strakke korte lijn en laat je niet "vieren" . Dat kan niet met wilde dieren en loslopend tuig.
 • jhu

  2 jaar geleden
  het land uitzetten? Ze hebben een Nederlands paspoort en zijn hier geboren. Uiteraard logisch dat er iets moet gebeuren, maar dat is geen oplossing omdat het simpelweg niet mogelijk is. 
 • Geen

  2 jaar geleden
  Zijn twee wijken waar het onrustig is geweest Veldhuizen en mosterd buurt. Meer zeg ik niet
 • Peter

  2 jaar geleden
  De ene groep vind dat ze recht hebben om vuurwerk af te steken, de ander om te roken, weer een ander vind dat hij recht heeft om te zuipen zoveel hij wil. En dan is er weer een andere groep die vind dat ze de belastingen mogen ontduiken. Hardrijders, muziek wel eens hard, graaien....Eigenlijk heeft iedereen wel een stukje ego die ten koste gaat van een ander. Altijd eerst naar een ander wijzen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei