Volledig scherm
© RGBstock.com

Extra fietspad over SOMA-terrein in Ede

EDE - Fietsers in Ede krijgen de beschikking over een extra route richting het westen vanaf de nieuwe fietstunnel onder het spoor Utrecht-Arnhem even ten westen van de Kerkweg. Dit fietspad is mogelijk dankzij de aankoop van het voormalige SOMA-terrein door de gemeente Ede.

Het gebied ligt tussen de Verlengde Maanderweg en de Kerkweg, aan de zuidzijde wordt het begrensd door de spoorlijn.

Tunnel
Fietsers tussen Ede-Noord en -Zuid krijgen de komende jaren een fietstunnel tot hun beschikking. Deze vervangt de spoorwegovergang ter hoogte van de Frankeneng en op termijn waarschijnlijk ook die aan de Kerkweg. De gemeente Ede moest tot nu toe schipperen met de route aan de noordzijde van de tunnel omdat het SOMA-terrein eigendom was van Bouwinvest.

Extra
De belegger heeft het gebied echter te koop aangeboden en de gemeente heeft toegehapt. Daardoor kan er nu een extra fietsroute dwars over het terrein komen, die direct aansluit op de Klaphekweg. Fietsers van en naar het centrum kunnen nu aan de noordzijde van het spoor 2 kanten op.

Op het terrein komen waarschijnlijk woningen, maar het gebied komt in de bouwplanning van de gemeente pas na 2023 aan de beurt.

De Vallei