Volledig scherm
Fantasieland.

Fantasieland Ede wéér op zoek naar nieuwe locatie: ‘We willen niet duizend kinderen teleurstellen’

EDE - Kindervakantiespelweek Fantasieland in Ede moet alweer op zoek naar een nieuwe locatie. Dit jaar wordt de 19e editie voor minstens 900 kinderen nog gehouden op de voormalige atletiekbaan van de Elias Beeckmankazerne, maar dat kan volgend jaar niet meer.

Volledig scherm
Kinderen tijdens Fantasieland in 2017. © Herman Stöver

Fantasieland zit sinds drie jaar op het huidige terrein waar binnenkort wordt gestart met woningbouw. ,,We wisten dat het tijdelijk was, dus nu moeten we op zoek’’, zegt voorzitter John van Erd. In 2017 moest het bouwdorp weg van het voormalige SOMA-terrein aan de Verlengde Maanderweg, omdat de gemeente dat terrein liet ontwikkelen.

Een nieuwe locatie is nog niet 1-2-3 gevonden. ,,Het is erg lastig een geschikt terrein te vinden. Er zijn er maar weinig die geschikt zijn in Ede.’’ Daarmee is het niet 100 procent zeker dat Fantasieland volgend jaar doorgaat. Al gaat Van Erd er wel vanuit.

Quote

Het zou jammer zijn als het niet lukt. Dan kun je duizend kinderen teleurstel­len

John van Erd, Voorzitter Fantasieland

Afhankelijk van gemeente Ede

Volgens de voorzitter zijn ze erg afhankelijk van de gemeente Ede. ,,Natuurlijk is het onze verantwoordelijkheid, maar de gemeente kan een hoop voor ons betekenen. We moeten nog met ze in gesprek en het zou fijn zijn als zij meedenken en -helpen met onze zoektocht.’’

Van Erd hoopt dat ze nu weer een vaste locatie toegewezen kunnen krijgen, zoals bijvoorbeeld het Kinderdorp in Bennekom dat ook heeft. ,,Dat is in dezelfde gemeente, dus waarom niet?’’ Het vinden van een nieuw terrein moet ook wel voor het einde van dit jaar gelukt zijn, ‘want er komt een hoop kijken bij zo'n verhuizing’. ,,Er moet een indeling gemaakt worden aan de hand van tekeningen en er moet waarschijnlijk een heel nieuwe infrastructuur komen. Dat heeft tijd nodig, zeker een half jaar.’’

Toch heeft Van Erd er alle vertrouwen in. ,,Het zou jammer zijn als het niet lukt. Dan kun je duizend kinderen teleurstellen.’’ Dit jaar hebben al minstens 900 kinderen zich ingeschreven. Maar daar kunnen er nog meer bij en inschrijven is nog mogelijk. Fantasieland wordt gehouden van 26 tot en met 29 augustus..

Volledig scherm
Kinderdorp Fantasieland. © Stichting Fantasieland
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei