Volledig scherm
© Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Fietser (24) zwaargewond na aanrijding bij Otterlo

OTTERLO - Een 24-jarige fietser uit Beekbergen is vrijdagmorgen in Otterlo zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto. De politie meldde enige tijd na het incident per abuis dat de man zou zijn overleden. Later werd duidelijk dat deze informatie niet klopte. 

Daarop werd het bericht van de politie aangepast. 'De politie biedt haar excuses aan voor deze pijnlijke, onjuiste mededeling', staat er te lezen.

De fietser werd vrijdagochtend geschept door een auto toen hij rond 08.30 uur de Apeldoornseweg tussen Otterlo en Hoenderloo wilde oversteken. Omstanders schoten direct te hulp en verleenden eerste hulp. Uiteindelijk is de fietser per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Onderzoek

De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. De politie heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeluk. Mede hierdoor was de weg lange tijd afgesloten. 

De grote schade aan de auto laat zien dat het slachtoffer na de botsing tegen de voorruit is geklapt. Door de kracht van de botsing is de fiets tientallen meters bij de oversteekplaats vandaan, in de berm, terechtgekomen. 

Veiliger maken

Vorige maand kondigde de provincie Gelderland aan de oversteekplaats op de Apeldoornseweg in 2018 veiliger te gaan maken. Dit onder meer door fietspaden meer op te laten vallen op plekken waar ze een weg kruisen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei