De bordjes die de Fietsersbond heeft opgehangen.
Volledig scherm
De bordjes die de Fietsersbond heeft opgehangen. © DG

Fietsersbond plaatst richtingbordjes richting Somatunnel in Ede

EDE - Leden van de Fietsersbond afdeling Ede, hebben zaterdag twee richtingbordjes bevestigd aan een lantaarnpaal op de hoek van de Kerkweg en de Verlengde Maanderweg in Ede. 

Daarmee hopen ze de fietsers tussen Ede en Veenendaal een dienst te bewijzen. ,,Als je de weg niet wist, was het haast onmogelijk om de juiste route naar Veenendaal te vinden als fietser’’, zegt Leo Langeveld van de Fietsersbond. 

Oorzaak van het verdwalen was de komst van de Somatunnel, nu bijna twee jaar geleden. Deze onderdoorgang was bedoeld als een sneller en veiliger oversteekalternatief voor fietsers en voetgangers dan de spoorwegovergang bij de Hakselseweg. ,,Doordat fietsers geen gebruik meer kunnen maken van deze overgang, klopte de bewegwijzering naar en van Veenendaal niet meer. Die was namelijk niet aangepast. Daar ontving de Fietsersbond klachten over.’’ 

Overgeslagen

,,Uiteindelijk heeft de gemeente kort voor de vakantie wegwijzers rond de nieuwe Somatunnel geplaatst’’, aldus Langeveld. ,,Hierbij is echter het aansluitpunt van de Kerkweg op de Verlengde Maanderweg overgeslagen. Het zou nog een tijdje duren voordat dit probleem zou zijn opgelost. Daarom hebben we nu alvast in deze omissie voorzien door twee tijdelijke bordjes op te hangen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei