Grintweg Wageningen/Bennekom
Volledig scherm
Grintweg Wageningen/Bennekom © Sven Menschel

Fietsroute Ede-Wageningen: 80 procent fietst er voor woon-werkverkeer

EDE - 80 procent van de fietsers tussen Wageningen en Ede gebruikt de fietsroute om naar het werk te gaan. Dat blijkt uit een enquête die de gemeente heeft gehouden onder fietsers ter plaatse.

De fietsroute tussen Ede en Wageningen wordt aangepast en fietsers hebben straks meestal voorrang. Die opknap begint in het najaar.

Ede heeft in de aanloop naar de aanpassingen rond de 400 fietsers ter plekke ondervraagd over hun fietsgedrag. 

Daaruit blijkt dat 80 procent altijd of meestal de route pakt om naar het werk te gaan en 65 procent fietst 4 of meer dagen per week.

Ontspanning, winkelen, familiebezoek

 Van de ondervraagden fietst 30 procent over de route als ontspanning, 26 procent ook om te gaan winkelen, en 25 procent ook voor familiebezoek.

Bij slecht weer kiest 22 procent van de ondervraagden voor een ander vervoermiddel.

Op 14 mei zijn er tellingen gehouden door de gemeente. Bij de rotonde Edeseweg/Bennekomseweg in Ede waren er 1.908 fietsers op pad tussen 7.00 en 9.00 uur. Bij Wageningen-Hoevestein stond de teller op 2.141.

Als de verbeteringen klaar zijn, hoopt Ede dat er meer fietsers voor deze route kiezen. Dan wordt er opnieuw geteld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei