Volledig scherm
Station Ede-Wageningen © DG

Fietstunnel station Ede bij Emmalaan

EDE - Het Edese station moet een tunnel voor fietsers krijgen onder de Emmalaan. Met die tunnel, vlakbij het kruispunt met de Klinkenbergerweg, kan het autoverkeer dan beter doorstromen.

Dat is het plan dat B en W van Ede voor willen leggen aan de gemeenteraad. Door deze tunnel krijgen dagelijks ruim 7.000 fietsers een directe en veilige fietsroute tussen Ede-Centrum, het vernieuwde station Ede-Wageningen en Bennekom.

Volledig scherm
Het voorgestelde plan © Gemeente Ede

Wethouder Peter de Pater van verkeer: ,,Samen met bewoners hebben we intensief gekeken naar varianten voor een veilige oversteek. De tunnel via de Oude Bennekomseweg is het beste betaalbaar en zorgt voor de beste doorstroming van het kruisende autoverkeer op de Emmalaan. Deze route gaat door de meeste fietsers gebruikt worden, waardoor we de verkeersveiligheid flink verbeteren. Daarmee is de tunnel goed voor de bereikbaarheid van Ede.”

Tunnel in 2022

Een werkgroep van omwonenden heeft het afgelopen jaar samen met de gemeente meerdere varianten uitgewerkt. De verwachting is dat de tunnel na oplevering van het nieuwe station Ede-Wageningen in 2022 gebouwd kan worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei