Volledig scherm
De Hoenderloo Groep. © Kevin Hagens

FNV zet acties tegen sluiting Hoenderloo Groep door: ‘400 medewerkers met de rug tegen de muur’

DEELEN/HOENDERLOO - De FNV gaat volgende week vrijdag toch actie voeren tegen de sluiting van de Hoenderloo Groep door Pluryn. Volgens de vakbond bleek tijdens een gesprek vandaag dat de directie van de zorggroep op ‘geen enkele wijze’ tegemoet wil komen aan de eisen van de FNV en de medewerkers. 

Eerder nog schortte de FNV de acties op verzoek van Pluryn op om in gesprek te gaan over het open houden van de jeugdzorginstelling, met vestigingen in Apeldoorn en Deelen. 

Deur hermetisch dicht

Volgens bestuurder Jan Verhoeven van FNV Zorg & Welzijn is er geen gesprek mogelijk met Pluryn over het openhouden van de Hoenderloo Groep. ‘De directie heeft de deur spreekwoordelijk al hermetisch dicht gedaan en staat niet open voor alternatieven om de sluiting van de Hoenderloo Groep te voorkomen. Hiermee zetten ze de 400 medewerkers met de rug tegen de muur', schrijft hij in een persbericht. 

Zij zijn boos en verdrietig dat er zo met de jeugdzorgwerkers en de kinderen om wordt gegaan. Ze maken ze zich flinke zorgen dat de 200 jongeren – die straks over allerlei andere complexen worden verdeeld - geen goede specialistische jeugdzorg én scholing ontvangen die passen bij hun complexe problematiek. Volgens de medewerkers zijn er onvoldoende goede alternatieven. Hiermee staat de toekomst voor deze kinderen echt op het spel.’

Toekomst van kinderen

Volgende week vrijdag is het begin van mogelijk een reeks acties. Eerder gaf FNV al aan dat het kan gaan om werkonderbrekingen en stakingen. Begin volgende week wordt bekend hoe de acties er precies uit gaan zien. Volgens de FNV is de zorg voor de kinderen tijdens de acties gewaarborgd.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei