Fotografen storten zich massaal op wolven die zich van dichtbij vast laten leggen op Hoge Veluwe: ‘Wij zien al lange tijd dat de wolf mensen níet mijdt’

MET VIDEOOTTERLO - Fotograaf Patrick van Bakkum maakte prachtige beelden van twee wolven op de Hoge Veluwe. Waanzinnig, zegt de natuurfotograaf over het moment, maar hij was bepaald niet de enige die het vastlegde; tientallen collega’s waren erbij. Dit werpt de vraag op: hoe dicht bij mensen komen die wolven eigenlijk? En vormt ‘wolventoerisme’ een bedreiging voor het dier?

24 reacties

 • N Barros

  2 maanden geleden
  Gerrit louter, En maar afgeven op de wolf ,wanneer er iets is wat aan het moorden is en om zeep helpen van Nederlandse natuur dan zijn ondieren onder de mensen nl;de jagers en de boeren ! Wild oa;hazen ,konijnen,fazanten ,patrijzen zie je tov vroeger nog maar sporadisch lopen in het veld !
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  Kinderen van dagjesmensen, die op de Veluwe wolven gaan opzoeken, kunnen net zo goed samen met hun ouders daar wegblijven, vooral als de meisjes onder hen rode mutsen dragen! Als er kinderen in het verkeer omkomen wordt daar nauwelijks aandacht meer aan besteed en de fotograven moeten juist vooral bij die wolven vandaan blijven omdat ze daar gewoon alle rust verpesten en vervuilen! Bovendien kunnen die lui zelfs torenhoge boetes gaan oplopen want mag het wild daarginder ook eens rust hebben?
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Het is gewoon wachten tot de wolf een keer een kind aanvalt.....en dan hoor je natuurlijk die wolven knuffelaars niet meer......het ondier pakt nu ook al pony,s , jonge kalveren , schapen enz..enz...dus waarom zou hij dan ook niet een keer een kind aanvallen....? moet het dan echt eerst een keer gebeuren voor men pas ingrijpt...?
 • gejah nijman

  2 maanden geleden
  ferdinand dat is onzin. ze pakken geen kinderen. Hoeveel mensen zijn door wolven aangevallen? Ze lopen eerder zelf weg. Teveel drs P. gezien?
 • H.A.M. Loomans

  2 maanden geleden
  Hoeveel dieren zijn er door toedoen van de mens al niet uitgestorven. Laat ze met rust de wolven!! We maken als mens de hele aarde kapot. De mens een verschrikkelijk dier!!

In samenwerking met indebuurt Ede