Volledig scherm

FrieslandCampina onderzoekt verkoop van Riedel

EDE - FrieslandCampina onderzoekt de verkoop van Riedel, marktleider op het gebied van vruchtensappen en vruchtendranken in Nederland. Het bedrijf maakt onder meer Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, Taksi en Extran. Riedel is gevestigd in Ede en heeft eigen productie- en verpakkingsfaciliteiten.

Volgens Roelof Joosten, CEO van FrieslandCampina, is de voorgenomen verkoop het gevolg van de gewijzigde strategie van het concern. Dat wil zich nog meer toeleggen op de zuivelsector.

Riedel is sinds 1879 actief in de productie van mineraalwaters, vruchtenlimonades en vruchtendranken. In 1973 introduceerde het bedrijf onder het merk Appelsientje zijn eerste vruchtensappen verpakt in handige, ruimtebesparende kartonnen pakken. Destijds een noviteit in Nederland. Taksi kwam in 1985 op de markt, CoolBest in 1995 (het eerste gekoelde vruchtensap in Nederland) en DubbelFrisss in 1996. 

Bij Riedel werken 200 mensen. Medewerkers, ondernemingsraad, vakbonden, klanten en leveranciers zijn geïnformeerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei