Volledig scherm

Gebruikers seksbos A12 procederen tegen sluiten hek

EDE - Stichting Platform Keelbos heeft een verzoek om handhaving ingediend bij de gemeente Ede met het doel de hekken naar het bos bij parkeerplaats 't Ginkelse Zand langs de A12 tussen Ede en Wolfheze weer open te krijgen. De hekken werden recent gesloten door burgemeester Cees van der Knaap van Ede vanwege overlast. Het bos is een populaire ontmoetingsplaats voor met name homo's.

Een vertegenwoordiging van het Platform had vandaag een gesprek met de burgemeester over de maatregel.

Eisen
Volgens een woordvoerder is het hek meer dan twintig jaar open geweest en onderhouden door Rijkswaterstaat. De Wegenwet vereist volgens het platform een onttrekkingsbesluit om wegen af te sluiten die meer dan tien jaar open zijn geweest. Het besluit van Van der Knaap voldoet daar niet aan, zeggen zij.

Lopen
Van der Knaap sprak eerder ook al met het COC over de afsluiting. Hij hoopt de overlast rond het bos te verminderen met de maatregel. Het bos blijft wel toegankelijk vanuit het noorden vanaf de provinciale weg, maar bezoekers moeten dan veel langer lopen om er te komen. Volgens het Platform bestaat de kans dat de activiteiten zich verplaatsen naar de omgeving van de N224 of dat het hek langs de A12 wordt vernield.

De Vallei