Volledig scherm
woonstede © Albert Heller

Geen extra verdieping op Edese flats

EDE - Er komen voorlopig geen extra woonlagen boven op de bestaande flats aan de Jan Th. Tooroplaan in Ede. Er is bij de huidige bewoners van de twee drielaags flats geen draagvlak voor het plan. 

Doel was om extra sociale huurwoningen toe te voegen om iedereen kans op een huis te geven. In ruil voor de overlast zou er ook een lift komen in het complex. 

Maar veel bewoners vrezen dat de wijk minder rustig wordt dan nu. Ze willen geen grasveldjes voor de deur opgeven voor de benodigde extra parkeerplaatsen voor nieuwe bewoners. Woonstede had de steun van minstens 70 procent van de bewoners nodig om de plannen door te zetten. Die is niet behaald. 

Proeven

Volledig scherm
Een schets van de plannen van Woonstede. © Albert Heller

De plannen voor het ‘optoppen’ van flats maken deel uit van een programma van de gemeente om extra huurwoningen toe te voegen aan de woningmarkt in Ede. In enkele jaren zou Ede 400 woningen willen toevoegen aan de woningmarkt door verschillende proeven te doen. Een deel van die proeven vielen eerder al af. Zo bleek het niet haalbaar om tijdelijke (container)woningen te realiseren en konden geplande woningen niet sneller worden opgeleverd. Toch lukt het Ede waarschijnlijk om die extra woningen te realiseren. Dit komt vooral door nieuwbouw en door het ombouwen van verschillende appartementencomplexen tot wooneenheden, onder meer aan het zuidplein bij station Ede-Wageningen en aan de Rubensstraat langs de A12.

Het optoppen van flats is overigens nog niet van de baan. Een woordvoerder van Woonstede laat weten nu te gaan onderzoeken of er mogelijkheden zijn om groen te behouden en toch parkeergelegenheid te creëren, zij het iets minder. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei