Volledig scherm
De Markt in Ede. © Google Streetview

Geen grote concerten meer op vernieuwd marktplein Ede

EDE - Op het marktplein in het centrum van Ede is vermoedelijk na 2017 geen ruimte meer voor grote concerten. De Heideweek en dancefestival Summerloverz wijken mogelijk uit naar het Kuiperplein.

De wijziging is het gevolg van een aanstaande herinrichting van het marktplein. Het publiek bepaalt verregaand hoe de markt eruit gaat zien. Dat gebeurt via een afvalrace tussen ontwerpbureaus. De komende weken worden daaruit drie kandidaten gekozen die een ontwerpschets gaan maken.

Geschikt
Voorzitter Gilbert Meurs van de Heideweek zegt dat zijn bestuur 'niet staat te springen om te verkassen'. „Het marktplein is voor ons uitermate geschikt. Maar om inhoudelijk te kunnen reageren, moet ik het plan kennen. Nu is het luchtfietsen. Wij zullen in gesprek gaan met de gemeente.”

Alternatief
Volgens wethouder Johan Weijland is nu al duidelijk dat evenementen met meer dan 5.000 bezoekers niet meer naar de nieuwe markt kunnen. Ede bekijkt nu of het Kuiperplein een goed alternatief is. De bewoners en organisaties zijn volgens hem op de hoogte.

Klik hier voor het stemformulier.

De Vallei