Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP

Geen invaljuf- of meester meer: scholen maken zich grote zorgen over tekort aan leerkrachten

EDE - Basisscholen in de Vallei maken zich grote zorgen over de naderende griepgolf omdat de pool met invallers leeg is. ,,We redden het met kunst en vliegwerk om alle groepen een leerkracht te hebben staan, maar vervangers tijdens ziekte zijn er niet meer’’, zegt Mark Jager, bestuurder van Stichting Katholiek Onderwijs Veluwe-Vallei. 

Het tekort aan leerkrachten  in het basisonderwijs loopt op. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt dat de Vallei de Randstad achterna gaat als het gaat om tekorten. In 2023 is het tekort 6,2 procent. De jaren daarna loopt dat door de vergrijzing onder leerkrachten alleen maar meer op. Omdat de nood zo hoog is, staken woensdag bijna alle basisschoolleerkrachten in de Vallei. Ze willen meer geld voor onderwijs, zodat meer mensen kiezen voor een baan als leerkracht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei