Werkzaamheden aan de rand van woonwijk Kernhem in Ede in 2014. Gaan we zulke taferelen de komende jaren minder zien? Door haar ligging aan de rand van de Veluwe worstelt Ede met stikstofproblematiek. Veel bouwprojecten zijn daardoor onzeker.
Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden aan de rand van woonwijk Kernhem in Ede in 2014. Gaan we zulke taferelen de komende jaren minder zien? Door haar ligging aan de rand van de Veluwe worstelt Ede met stikstofproblematiek. Veel bouwprojecten zijn daardoor onzeker. © Herman Stover

Geen nieuw zwembad, geen fietstunnel, geen nieuwe woningen: Ede op slot door stikstof?

Een nieuw zwembad. Een fietstunnel bij het station. Hoogspanningskabels die eindelijk onder de grond zouden gaan. Allemaal projecten waar Edenaren dringend op zitten te wachten, worden onzeker door stikstof.

5 reacties

 • Ton Boekhout

  3 maanden geleden
  Stikstofgekte!
 • M. van het Genoegen

  3 maanden geleden
  Tegenwoordig kun je stikstof overal voor gebruiken, om maar iets niet te doen, wat een onzin.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ Edwin Hinlopen,het omgekeerde vlaggengilde vindt het prima als er gebouwd wordt.
 • Edwin Hinloopen

  3 maanden geleden
  Als Van der Schans echt wil dat bouwprojecten doorgaan moet hij boerderijen opkopen om de benodigde stikstofruimte te verwerven. Het is zinloos om te spreken over een papieren probleem en de verantwoordelijkheid bij het Rijk te leggen. Ede moet, net als andere gemeenten, zelf aan de bak. En moet niet bang zijn voor het omgekeerde vlaggengilde (hoewel die weer gewoon hangen, zo heb ik begrepen).
 • Joyce van Beijnum

  3 maanden geleden
  Gelukkig hebben de recreatiegiganten hier geen last van, die kunnen maar raak bouwen in of tegen natura 2000 gebieden. Zie bijvoorbeeld de luxe villawijk in Wekerom die momenteel neergezet wordt met recreatiewoningen tussen de 500k en 1,4 miljoen excl. BTW voor beleggingsdoeleinden. Gemiste kans voor Edese woningmarkt in tijden van grote woningnood dit stuk grond. Maar ja …toerisme is nou eenmaal heilig in Ede.