Actiegroep Extinction Rebellion voerde eerder ook al actie bij het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Een van de actievoerders wordt hier gearresteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Actiegroep Extinction Rebellion voerde eerder ook al actie bij het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Een van de actievoerders wordt hier gearresteerd. © Foto Ruud Voest

Geen straf voor klimaatactivisten die Rabobank beplakten, kritiek op fors optreden politie

EDE – Zes klimaatactivisten uit Ede, Wageningen en Nijmegen zijn veroordeeld voor het beplakken van ramen en deuren van het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht met posters, maar de rechtbank legt ze geen straf op. Tegen de zes mannen en vrouwen was 425 euro boete geëist wegens ‘vernieling in vereniging’.

7 reacties

 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Als je jezelf als een idiote raddraaier gedraagt.....dan loop je inderdaad de kans dat je ook zo word behandeld... ze hadden blijkbaar ook nog verwacht dat het op het politie bureau een soort ,,bread and breakfurst,, was...? te eten hadden ze toch zelf bij zich...? in diverse lijmsoorten zitten diverse voedingsmiddelen , w,o aardappelpuree....
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @Hendrik Horden: Als ze dan tenminste nog werkelijk 'unieke' standpunten hebben zou je nog mogelijk enige affectie kunnen krijgen. Maar ik zou echt niet weten wat zij nu zoveel meer of anders bepleiten dan andere klimaatactivisten groeperingen die zich niet bedienen van abjecte actiemethoden en die dan bovendien nog veel succesvoller blijken te zijn.
 • Bert Peters

  2 maanden geleden
  Valt dit niet onder Links extreem ??
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Klimaatactivisten moeten van andermans eigendom afblijven. Maar dat respect is ze vreemd.
 • Chris Toorop

  2 maanden geleden
  @ Hendrik, mag aannemen dat je deze opmerking ook maakte tijdens de boerenprotesten ? Of keek jij ook de andere kant op ?

In samenwerking met indebuurt Ede