De intensieve care in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is uitgebreid vanwege de coronacrisis.
Volledig scherm
De intensieve care in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is uitgebreid vanwege de coronacrisis. © Ziekenhuis Gelderse Vallei

Geen update meer van aantal coronapatiënten in ziekenhuis Ede: ‘Ontwikkelingen gaan zo snel’

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede bericht niet langer hoeveel patiënten die besmet zijn met het coronavirus daar liggen. 

‘Het beeld van het aantal coronapatiënten verandert van uur tot uur. De ontwikkelingen gaan zo snel, dat we geen dagelijks aantal coronapatiënten meer geven’, geeft het ziekenhuis aan.

Intensive care uitgebreid

Afgelopen weekend heeft het ziekenhuis de Intensive Care uitgebreid van 12 naar 24 bedden. Aan de achterzijde van het ziekenhuis staat een zogeheten triagetent waar gewone patiënten gescheiden worden van die mogelijk corona hebben opgelopen. Binnen in het ziekenhuis is ruimte gemaakt om coronapatiënten te kunnen opvangen en verplegen.   

Ziekenhuis Gelderse Vallei is voorbereid op de komst van grote aantallen patiënten die besmet zijn met het coronavirus en heeft veel extra maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. 

Zorgverleners ingepakt

Zo mogen coronapatiënten geen bezoek ontvangen. Zij liggen in isolatie. Dat betekent dat zorgverleners ingepakt zijn in beschermende kleding. Deze patiënten kunnen wel met een iPad beeldbellen om zo toch contact te houden met thuis.

Gewone patiënten mogen wel bezoek ontvangen, maar nog maar een uur per dag en maar door een persoon. Wie voor dagbehandeling naar de afdeling oncologie gaat, mag nu ook geen begeleider meer meenemen. 

Het ziekenhuis geeft aan blij te zijn met alle steun die ze krijgt. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei