Volledig scherm
PREMIUM
Het Nederlandse team met hun Duitse trainers. Bovenste rij: Jochen Jansen, Bart van Roekel, Marijn Rekers, Niek van Maurik, Joost de Leeuw den Bouter en Guido Wennmacher. Onderste rij: Titus van Warmerdam, Nikky Swinkels, Bas Benthem en Stefan Fiechter. Op de foto ontbreken de spelers Thijs de Nooij en Jurian de Vos. © Herman Stöver

Geintje mondt uit in EK-debuut: Bennekomse vrienden naar EK Vuistbal

BENNEKOM - Vuistbal? Vuistbal! Tien mannen uit Bennekom, Ede en Wageningen doen als het eerste Nederlands team ooit volgende week mee aan het Europese Kampioenschap Faustball in Adelmannsfelden, diep in Duitsland.

Het begon als een geintje, een gimmick. Maar het mondt van 24 tot en met 26 augustus uit in deelname als officieel Nederlands team aan het EK Faustball. 

Tien jonge mannen, die elkaar vooral kennen via korfbalvereniging DVO in Bennekom, horen volgende week het Wilhelmus klinken tijdens het EK Faustball (of vuistbal) in het Zuid-Duitse Adelmannsfelden. Ze worden gesteund door enkele tientallen supporters.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei