De plek waar de fietsster in december 2016 werd aangereden.
Volledig scherm
De plek waar de fietsster in december 2016 werd aangereden. © DG

Geldboete voor Edenaar die student aanreed: 'Geen enkele straf kan het verdriet compenseren'

ARNHEM – Een 44-jarige Edenaar heeft vandaag een geldboete gekregen voor het veroorzaken van gevaar op de weg anderhalf jaar geleden in Bennekom. Hij botste op een 18-jarige fietsster die zo zwaar gewond raakte dat ze haar studie in Wageningen moest staken en nooit meer kan afmaken.

2 reacties

 • Veluwnaar

  4 jaar geleden
  Beste David, deze man heeft niet gedronken en andere zaken die het rijgedrag hebben beïnvloed. Wat misschien meespeelt is dat het regenachtig was. Een verkeerd afgestelde koplamp van de tegenligger verblind je dan behoorlijk, zeker als het wegdek dan nat is en reflecteert. Dat zou het 'niet-zien' van het verkeersslachtoffer kunnen verklaren.Verder heeft deze bestuurder pogingen ondernomen om contact op te nemen met het slachtoffer.Het is wel duidelijk dat dit geen artikel 5 geval is. Dan had minimaal de OVJ of de rechter anders geoordeeld.
 • David

  4 jaar geleden
  Na drie maanden, dus eigenlijk nu al weer is deze man weer op de weg te vinden.. Man, man man. Wat een rechtstaat.  Neem hem dan teminste voor altijd zijn rijbewijs af en blijf controleren of hij weer een auto bezit.  Doe iets om dit soort mensen te weerhouden niet nog een keer zoiets te doen. 
 1. Traumahelikopter ingezet na ernstig eenzijdig auto-ongeluk in Wekerom: twee gewonden met spoed naar het ziekenhuis overgebracht
  MET VIDEO

  Traumaheli­kop­ter ingezet na ernstig eenzijdig au­to-ongeluk in Wekerom: twee gewonden met spoed naar het ziekenhuis overge­bracht

  WEKEROM- Aan de Koperensteeg in Wekerom heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Een auto met daarin drie mannen van 24, 25 en 26 jaar oud zou rond 00.30 uur van de weg zijn geraakt en in botsing zijn gekomen met twee bomen. De bestuurder (25) moest worden gereanimeerd en was mogelijk onder invloed. Alle inzittenden zijn buiten levensgevaar.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei