Impressie van de publieksattractie die onderdeel wordt van het World Food Center in Ede.
Volledig scherm
Impressie van de publieksattractie die onderdeel wordt van het World Food Center in Ede. © World Food Center Development B.V.

Gelderland stelt 17 miljoen euro beschikbaar voor World Food Center Experience in Ede

De provincie Gelderland stelt 17 miljoen euro beschikbaar voor de oprichting van het World Food Center Experience (WFC) in Ede. Dat hebben Provinciale Staten vandaag in ruime meerderheid besloten. In het WFC moeten bezoekers hét verhaal te zien krijgen over het effect van voeding op het lichaam, wereldwijde voedseluitdagingen en duurzame keuzes rond voedsel.

12 reacties

 • Marjan Hove

  3 jaar geleden
  Ik voel een item aankomen voor de rubriek 'weggegooid geld in Kanniewaarzijn.
 • Gut

  3 jaar geleden
  referendum was afgeschaft hè, jammer. 
 • Monique Weiden

  3 jaar geleden
  Wat jammer en een gemiste kans voor de provincie! Waarom dit geld niet steken in onderwijs bij die educatie boerderijen die gecertificeerd zijn en hun verhaal graag uitdragen naar ouders en kinderen met ook nog eens zeer mooie programma's over de basis van voedsel?
 • nnn

  3 jaar geleden
  Die extra nul stond er eerst niet. Maar gelukkig is het dan maar een tientje overheidsgeld per bezoeker.
 • Lies Breuk

  3 jaar geleden
  stop dit geld in jeugdzorg, ouderenzorg , weg met voedselbank, kledingbank. en nu u toch zo goed bezig bent : een jobcoach voor mijn gemotiveerde zoon, die door toedoen / nalatigheid van de gemeente thuiszit...op kosten van - ook hier -  de belastingbetaler.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei