Interieur van de voormalige kerncentrale van Dodeweaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Interieur van de voormalige kerncentrale van Dodeweaard. © Raphael Drent

Gelderland vraagt gemeenten of ze plek willen bieden aan een kerncentrale

ARNHEM - Gezocht: een plek voor een nieuwe kerncentrale in Gelderland. Bijna 25 jaar na de sluiting van de kerncentrale in Dodewaard vraagt de provincie alle Gelderse gemeente wie plek wil bieden aan een nieuwe centrale.  

56 reacties

 • David van den Bosch

  16 uur geleden
  Graag! Kernenergie is de oplossing als aanvulling op zon- en windenergie.
 • J. Zomers

  2 dagen geleden
  Omdat we in 2050 moeten stoppen met het gebruik van benzine, diesel en aardgas moet dadelijk alles via accu en elektrisch. Mensen moeten hun auto opladen, ook verwarming moet elektrisch. We gaan 50% meer stroom gebruiken... dit opwekken via windmolens en zonnepanelen is onmogelijk. We moeten half NL volbouwen met windmolens en zonneweiden en dan nog hebben we te weinig stroom. We gaan zien dat de stroom af en toe uitvalt, levensgevaarlijk... zonder kerncentrales gaan we het niet redden.
 • Koos Nijssen

  2 dagen geleden
  Voor we een nieuwe bouwen misschien eerst de oude centrale in Dodewaard opruimen? Krijgen we financieel niet rond. Als je achteraf niet kan opruimen moet je nu ook niet bouwen.
 • Anneke Dijk

  4 dagen geleden
  Dit nieuws had ik gemist, gelukkig zijn onze politici eindelijk wakker geworden want kernenergie is het enigste echte alternatief. We zijn met veel te veel mensen op een klein oppervlak om van wind/zonne-energie te kunnen leven.
 • Chris Toorop

  4 dagen geleden
  Goed plan, alleen als we het kernafval onder het Binnenhof mogen stoppen.
 1. Dit zijn de gouden tips voor een fantastisch paasweekend

  Dit zijn de gouden tips voor een fantas­tisch paasweek­end

  Eén zwaluw maakt nog geen zomer. En twee ook niet. Toch loont het de moeite om tijdens de paasdagen af en toe eens naar boven te kijken tijdens een paaswandeling. Zeker als je in de buurt van boerderijen in het landelijk deel van de Vallei komt, loop je alle kans om boerenzwaluwen te zien. Deze week zijn ze massaal teruggekeerd uit hun Afrikaanse winterverblijven om zich hier voort te planten. En zeg nou zelf, met zwaluwen om ons heen voelt het ondanks de wat lagere temperatuur toch als lente.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

De Vallei