Interieur van de voormalige kerncentrale van Dodeweaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Interieur van de voormalige kerncentrale van Dodeweaard. © Raphael Drent

Gelderland vraagt gemeenten of ze plek willen bieden aan een kerncentrale

ARNHEM - Gezocht: een plek voor een nieuwe kerncentrale in Gelderland. Bijna 25 jaar na de sluiting van de kerncentrale in Dodewaard vraagt de provincie alle Gelderse gemeente wie plek wil bieden aan een nieuwe centrale.  

51 reacties

 • D B

  2 jaar geleden
  Graag! Kernenergie is de oplossing als aanvulling op zon- en windenergie.
 • Jan Zomers

  2 jaar geleden
  Omdat we in 2050 moeten stoppen met het gebruik van benzine, diesel en aardgas moet dadelijk alles via accu en elektrisch. Mensen moeten hun auto opladen, ook verwarming moet elektrisch. We gaan 50% meer stroom gebruiken... dit opwekken via windmolens en zonnepanelen is onmogelijk. We moeten half NL volbouwen met windmolens en zonneweiden en dan nog hebben we te weinig stroom. We gaan zien dat de stroom af en toe uitvalt, levensgevaarlijk... zonder kerncentrales gaan we het niet redden.
 • Koos Nijssen

  2 jaar geleden
  Voor we een nieuwe bouwen misschien eerst de oude centrale in Dodewaard opruimen? Krijgen we financieel niet rond. Als je achteraf niet kan opruimen moet je nu ook niet bouwen.
 • Chris Toorop

  2 jaar geleden
  Goed plan, alleen als we het kernafval onder het Binnenhof mogen stoppen.
 • Charles Wit

  2 jaar geleden
  @Pablo de Brito Fukushima ligt in een natuurlijke aardbevingszone, zoals zo'n beetje heel Japan. Hier in Nederland heb je die niet. Dit is dus typisch klok-en-klepel denken van tegenstanders; denken wat te weten, maar vergeten cruciale verschillen.