Interieur van de voormalige kerncentrale van Dodeweaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Interieur van de voormalige kerncentrale van Dodeweaard. © Raphael Drent

Gelderland vraagt gemeenten of ze plek willen bieden aan een kerncentrale

ARNHEM - Gezocht: een plek voor een nieuwe kerncentrale in Gelderland. Bijna 25 jaar na de sluiting van de kerncentrale in Dodewaard vraagt de provincie alle Gelderse gemeente wie plek wil bieden aan een nieuwe centrale.  

55 reacties

 • J. Zomers

  11 uur geleden
  Omdat we in 2050 moeten stoppen met het gebruik van benzine, diesel en aardgas moet dadelijk alles via accu en elektrisch. Mensen moeten hun auto opladen, ook verwarming moet elektrisch. We gaan 50% meer stroom gebruiken... dit opwekken via windmolens en zonnepanelen is onmogelijk. We moeten half NL volbouwen met windmolens en zonneweiden en dan nog hebben we te weinig stroom. We gaan zien dat de stroom af en toe uitvalt, levensgevaarlijk... zonder kerncentrales gaan we het niet redden.
 • Koos Nijssen

  15 uur geleden
  Voor we een nieuwe bouwen misschien eerst de oude centrale in Dodewaard opruimen? Krijgen we financieel niet rond. Als je achteraf niet kan opruimen moet je nu ook niet bouwen.
 • Anneke Dijk

  2 dagen geleden
  Dit nieuws had ik gemist, gelukkig zijn onze politici eindelijk wakker geworden want kernenergie is het enigste echte alternatief. We zijn met veel te veel mensen op een klein oppervlak om van wind/zonne-energie te kunnen leven.
 • Chris Toorop

  2 dagen geleden
  Goed plan, alleen als we het kernafval onder het Binnenhof mogen stoppen.
 • Charles Wit

  3 dagen geleden
  @Pablo de Brito Fukushima ligt in een natuurlijke aardbevingszone, zoals zo'n beetje heel Japan. Hier in Nederland heb je die niet. Dit is dus typisch klok-en-klepel denken van tegenstanders; denken wat te weten, maar vergeten cruciale verschillen.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop
  Play

  Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop

 2. Met een negatieve uitslag eindelijk weer de Eusebiuskerk in
  Play

  Met een negatieve uitslag eindelijk weer de Eusebius­kerk in

De Vallei