Hekwerk voor de wildpassages naar nationaal Park de Hoge Veluwe .
Volledig scherm
Hekwerk voor de wildpassages naar nationaal Park de Hoge Veluwe . © Rob Voss

Gelderland wil hekken om Hoge Veluwe weg: ‘Niet acceptabel’

Het Gelderse provinciebestuur wil de hekken die nog altijd voor de wildpassages naar de Hoge Veluwe weg hebben. Het college noemt de afsluiting van het park in antwoorden op Statenvragen niet acceptabel. Er volgt binnenkort een overleg met het park.

33 reacties

 • Jules Vismale

  3 jaar geleden
  En getuigd het ook van gezond verstand als men bijvoorbeeld hier talloze hondenrassen gaat afschieten die kinderen bijten, wild en schapen opjagen of doden en overal de boel bevuilen? Je kunt wolven nou eenmaal niet gaan verplichten om grutjes met stroop, sla, klontjespap of bruine bonen te eten omdat het nou eenmaal een roofdier is! Of moeten we anders de wolven op de Veluwe vervangen door leeuwen en tijgers waarmee veel mensen graag op de foto willen? Deze enorme katten zijn voor mensen veel gevaarlijker!
 • Henri Bouwmeester

  3 jaar geleden
  Het gaat hier om de hekken die het park voor de ecoducten heeft gezet. De ruim 40 km hek rondom het park is sowieso al decennialang een doorn in het oog. Het lijkt alsof je in de DDR bent.
 • Henri Bouwmeester

  3 jaar geleden
  Niet met beeld, maar ze zijn wel open geweest. De hele aanleg ervan s ook met instemming van het park gerealiseerd. Des te erger dat meneer de baron maar even besluit om miljoenen aan gemeenschapsgeld weg te gooien.
 • Henri Bouwmeester

  3 jaar geleden
  Nee hoor, ook voor jouw tuin gelden overheidsregels. Mag je niet zomaar een grote schuur bouwen of een monumentale boom kappen...
 • Henri Bouwmeester

  3 jaar geleden
  De grootste rovers in ons landschap wonen er al met 17 miljoen.

In samenwerking met indebuurt Ede