Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gelderse politici overwegen gedwongen uitkoop
‘piekbelasters’ bij natuur, boeren zijn tegen

ARNHEM - Boerenbedrijven die relatief veel stikstof uitstoten op beschermde natuurgebieden moeten innoveren. Uitkopen is niet dé oplossing, zeggen boerenorganisaties. Voor Gelderse politici blijft die optie echter wel op tafel liggen.    

26 reacties

 • janv

  3 maanden geleden
  D66  ???    Geen Democratie   ....   Een corrupte bende !!!! 
 • janv

  3 maanden geleden
  We MOETEN bouwen , maar waar voor  ??  Voor ons eigen  gebruik hebben we woningen genoeg , en voor degene waar voor gebouwd moet worden  hebbengeen geld . Dus dat trekt aan 2 kanten  . Belastingen omhoog en  Nederland vol bouwen. , of een beter assielbeleid !
 • Atrois

  3 maanden geleden
  Toch maar even de feiten. De vleessector exporteert jaarlijks voor 8,6 miljard euro en is daarmee een grote speler op de internationale markt. Zie hiervoor informatie van de sector zelf op www.cov.nl/sector-in-cijfers.Om deze export te realiseren is een enorme productiecapaciteit aanwezig waar veel geïmporteerd voer naar toe gaat. Zie hier de bron van onze milieuproblematiek omdat we op deze wijze veel mineralen ons land binnenhalen die bij lange na niet met het geëxporteerde vlees weer verdwijnen. Ik heb het dan nog niet over de fosfaatproblematiek. 
 • Atrois

  3 maanden geleden
  Feit is dat onze natuur op dit moment naar de knoppen gaat door toedoen van voornamelijk onze agrariërs. Ik heb daar helemaal geen rapport voor nodig, ook al zijn die inmiddels ruimschoots beschikbaar. Ik ga daarbij uit van wetenschappelijk onderbouwde rapporten en niet van rapporten die door allerlei belangenclubs, zoals milieuorganisaties en boeren, zijn opgesteld. 
 • Biker

  3 maanden geleden
  Zou het kunnen dat de schijnbaar oneindige groei van inwoners, woningen en alles eromheen eigenlijk niet meer kan in NL. Dat we tegen grenzen aanlopen? Dat dit noodgrepen zijn. En tekenen dat we niet nog miljoenen woningen inwoners aankunnen in dit kleine land?  

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Dit rolletje gaat roofvogels langs de snelweg beschermen
  Play

  Dit rolletje gaat roofvogels langs de snelweg beschermen

 2. Kaag: Stikstofcrisis aanpakken, anders kunnen we niet bouwen
  Play

  Kaag: Stikstof­cri­sis aanpakken, anders kunnen we niet bouwen

De Vallei