De gemeente Ede gaat zich buigen over de verkeerssituatie op de veelbesproken Westzoom in Lunteren, waar de afgelopen periode veel ongelukken plaatsvonden. Onbekenden hebben afgelopen week twee wilgen langs de weg omgezaagd, mogelijk als protestactie.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Ede gaat zich buigen over de verkeerssituatie op de veelbesproken Westzoom in Lunteren, waar de afgelopen periode veel ongelukken plaatsvonden. Onbekenden hebben afgelopen week twee wilgen langs de weg omgezaagd, mogelijk als protestactie. © Job van Gasselt

Gemeente doet aangifte van illegale bomenkap langs veelbesproken weg in Lunteren: ‘De verkeersveiligheid is verslechterd’

LUNTEREN - De gemeente Ede doet aangifte tegen de onbekende personen die vorige week twee wilgen langs de Westzoom in Lunteren omzaagden. Ook buigt een team van gemeente en politie zich deze week over de verkeerssituatie op de veelbesproken weg. Die zou door de omgezaagde bomen gevaarlijker zijn geworden.

4 reacties

 • M. Wesselink

  1 jaar geleden
  50 km/u is blijkbaar te hard voor flink wat Lunternaren. Een max van 30 km/u maar 'ns proberen? Al denk ik dat het probleem vooral tussen de eigengereide oortjes van verschillende Lunternaren zit.
 • Th Schreurs

  1 jaar geleden
  Hedenmiddag de weg gereden met 50km per uur. Geen probleem. Zelfs "semi-autonoom" sturen volgt de weg probleemloos.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Maarten ik meende gelezen te hebben dat men hier maar 50 km/h mocht.
 • Maarten Van den Boove

  1 jaar geleden
  Zwaar inzetten op snelheidscontrole, al dan niet gecombineerd met controle op mobiel-gebruik achter het stuur kan een goed begin zijn. "Je kunt een weg de schuld geven, maar zolang je oplet en je aan de snelheidsinstructie houdt, is een flauwe bocht bij 80 km/u geen obstakel voor een capabele bestuurder bij normale omstandigheden. " Bovenstaand is de reactie die een ambtenaar NOOIT formeel zal geven als reactie op een fataal ongeluk, maar wat wel iedereen denkt.

In samenwerking met indebuurt Ede