De oudste bomen van Nederland, gevonden in het Binnenveld.
Volledig scherm
De oudste bomen van Nederland, gevonden in het Binnenveld. © Sven Menschel

Gemist? De oudste bomen van Nederland en een stil stadsstrand

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Met dertien jaar oud door bezet gebied - In Rotterdamse winkels waren de schappen leeg, die winter, en er was geen toevoer van voedsel. In de ochtend van 28 december 1944 vertrokken Bennekommer Arie Boudestein ( toen 13), zijn zus Ada (16), en hun leeftijdsgenoten Mien en Henk Dörr naar Friesland. Tien dagen lopen. Dat verhaal staat nu in een boek dat Boudestein samen met Annemarie Bootsman maakte.

Kom langs in de kerk - De deuren van de gereformeerde Beatrixkerk in Ede staan sinds kort iedere donderdagochtend wagenwijd open voor mensen die op zoek zijn naar ‘rust en ruimte’. Iedereen die dat wil, is welkom in het bijna tachtigjarige gebouw om te bidden, stil te zijn of een praatje te maken.

De oudste bomen van Nederland - Frank Berendse poseert bij een stapeltje eikenstammen in het Wageningse deel van het Binnenveld. ,,Een heel bijzondere vondst’’, zegt het bestuurslid van natuurorganisatie Mooi Binnenveld over de veeneiken die bij het afgraven van het natuurgebied Binnenveldse Hooilanden bovengronds kwamen.

Het wordt stil op het stadsstrand - Het stadsstrand van Veenendaal moet het volgend jaar zonder activiteiten doen. Dat komt omdat de daar geplande bouwwerkzaamheden voor een stadspaviljoen vertraging op hebben gelopen. Stichting Winkelstad Veenendaal gaat op zoek naar andere locaties.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei