Uitzicht vanaf de Cuneratoren in Rhenen.
Volledig scherm
Uitzicht vanaf de Cuneratoren in Rhenen. © Herman Stöver

Gemist? De Vallei van boven en een stukje Wageningen aan de overkant van de rivier

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Playmobil-film maken in Ede - Veel illustraties uit Playmobil The Movie zijn niet in Hollywood, maar in Ede gemaakt. Vincent Bisschop (34) werkte er thuis aan, met zijn kat op schoot.

De vallei van boven - Hoe ziet de Vallei eruit vanaf de kerktoren? In Rhenen en Ede kun je deze zomer regelmatig mee met een rondleiding. Je moet er wel wat traptreden voor lief nemen, vooral richting de top van de Cuneratoren, maar dan krijg je daar wel wat moois voor terug.

Wageningen in de Betuwe - Moet de Maneswaard Wagenings blijven? Het is eigenlijk geen punt van discussie, zeggen de acht inwoners van het Betuwse stukje Wageningen. Ze zullen niet op de barricades gaan staan voor of tegen een eventuele grenswijziging. Maar Wageninger én Betuwnaar zijn is wel grappig.

Onkruid tegen de klippen op - Bewoners van de Verlengde Blokkenweg in Ede-Zuid willen hun uitzicht terug. In het parkje tegenover hun woningen groeit het onkruid tegen de klippen op. ,,We zien niks meer van de mooie struiken die hier twee jaar geleden zijn geplant”, zegt bewoner Barend van Voskuilen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei