Volledig scherm
Hannie Drost en haar zoon Johan voor hun snackbar. © Herman Stöver

Gemist? Einde van een snackbar en hooggeëerd publiek in Rhenen

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Geen frietje meer - Snackbar Drost in de Wageningse Bloemenbuurt gaat niet meer open. Na een ongelukkige val in de keuken moet uitbater Hannie Drost (72) er noodgedwongen mee stoppen.

Hoog geëerd publiek in Rhenen - Spreekstalmeester Kevin van Geet staat midden in de piste. De Italiaanse acrobate Stefanie Gottani oefent met ballen. Een lichttechnicus zet lampen aan en dan weer uit. Circus Maximum is in de Veerwei in Rhenen neergestreken. Het is voor het eerst in elf jaar dat er weer een circus in Rhenen is.

Kraker versus Ede - Kraker Mathilde Bokhorst staat donderdag tegenover de gemeente Ede in de rechtbank in Arnhem. De gemeente wil dat voormalig camping De Braamhorst in Ede natuur wordt, Mathilde moet weg. 

Een kwart eeuw bij het koor - Dirigent Maarten-Jan Dongelmans uit Ewijk is 25 jaar verbonden aan het ENKA Mannenkoor Ede. De gemiddelde leeftijd van de koorleden loopt nu tegen de zeventig en het wordt steeds moeilijker om nieuwe leden te werven. ,,Een mannenkoor heeft toch het imago van een blok graniet dat er staat en hoe harder het zingt, hoe mooier.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei