Volledig scherm
Het dorpshart van Lunteren. © Herman Stöver

Gemist?Lunteren heeft geen gat meer en reanimeren in Wageningen

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Hartveilig in Wageningen - Sander Voogsgeerd (30) zette een half jaar geleden stichting AED Wageningen op. Hij heeft als burgerhulpverlener (BHV’er) meerdere reanimaties meegemaakt en weet hoe belangrijk snel handelen dan is. Hij wil heel Wageningen ‘hartveilig’ maken

Het gat van Lunteren is gevuld - Het ‘gat van Lunteren’ is officieel niet meer. Vanaf donderdag maakt de Albert Heijn haar rentree aan de Dorpsstraat. Een verbouwing die niet zonder slag of stoot is gegaan: bijna zeven jaar geleden werd het nieuwbouwproject namelijk al aangekondigd.

Is er toekomst voor De Proeverij? Henk Bor opende bijna een jaar geleden De Proeverij in de Hoogstraat in Wageningen. Zes weken geleden ontdekte hij asbest in de zaak, die nu zo maar een half jaar dicht kan zijn. Een faillissement komt dichtbij. De winkelier hoopt dat er snel een plan van aanpak komt.

Bennekom verslingerd aan padel - Racketsport padel is niet langer een hype, maar op lange termijn een serieuze concurrent voor de tenniswereld. Dat concludeert de Bennekomse tennisvereniging Keltenwoud, waar ze zelfs nadenken over een vierde padelbaan op hun terrein.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei