‘Gemuilkorfd’ over straat: draag je een mondkapje, krijg je ongevraagd overal commentaar

EDE - Volgens het Outbreak Management Team is het dragen van een mondkapje niet nodig. Er is geen wetenschappelijk bewijs waaruit blijkt dat het helpt tegen de verspreiding van het virus. Maar hoe reageren mensen als je wél een mondkapje draagt? Onze verslaggeefster nam de proef op de som in het centrum van Ede. Een dag met, één dag zonder.

34 reacties

 • ShelLuser

  5 maanden geleden
  Als de fotos kloppen dan kan ik me de reacties wel voorstellen want dat lijkt niet echt op een mondkapje maar meer op een masker. En dan is automatisch de vraag: wat heeft die mogelijk te verbergen, het is feitelijk gezichtsbedekkende kleding en die is niet eens altijd toegestaan. Maar als je een gewoon herkenbaar mondkapje draagt? Dan maalt men er niet om. Mijn vriendin zet steevast een mondkapje op als we aan het winkelen zijn en ik heb nog nooit gehoord dat iemand haar daarop aansprak.
 • Roy

  5 maanden geleden
  En toch is Ede de gelukkigste gemeente van NL, dus jouw/jullie mening wordt niet door iedereen gedeeld. Als het je niet bevalt, vermijd Ede dan of als je er woont, vertrek dan naar een gemeente waar het volgens jou beter is. ik zal jou/jullie niet missen. Dag hoor!
 • Anonymous

  6 maanden geleden
  Ik vraag me af wat er klopt van het verhaal. Bij ons in de stad (Arnhem) lopen ook mensen met kapjes, maar niemand let op elkaar. Heb niet de indruk dat het een probleem is dat er met mondkapjes wordt gelopen. Het is mij teveel een sensatie verhaaltje. Indruk proberen te maken
 • Deugert

  6 maanden geleden
  Aziaten lopen al een half jaar nonstop met maskers maar bij ons zijn ze nog steeds in discussie of het nou helpt of niet.  O ja, het is boven de 30 graden in Azie, elke dag opnieuw.
 • Roy

  6 maanden geleden
  Er is nou eenmaal een groep mensen die overal een mening over hebben en vinden dat zij die te pas en te onpas mogen ventileren. Die mensen krijgen wat mij betreft een dikke middelvinger.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod
  Play

  Tienduizen­den restau­rants in Italië open ondanks verbod

 2. Gommers: Je kunt een derde golf verwachten
  Play

  Gommers: Je kunt een derde golf verwachten

De Vallei