‘Gemuilkorfd’ over straat: draag je een mondkapje, krijg je ongevraagd overal commentaar

EDE - Volgens het Outbreak Management Team is het dragen van een mondkapje niet nodig. Er is geen wetenschappelijk bewijs waaruit blijkt dat het helpt tegen de verspreiding van het virus. Maar hoe reageren mensen als je wél een mondkapje draagt? Onze verslaggeefster nam de proef op de som in het centrum van Ede. Een dag met, één dag zonder.

8 reacties

 • W. Peters

  9 maanden geleden
  Hoe dan ook zullen mondkapjes toch iets helpen. Ze houden wellicht iets tegen in beide richtingen. Mocht je zonder symptomen corona onder de leden hebben dan verspreid je het toch iets minder snel. Anderzijds zul je het virus toch iets minder snel ontvangen. En omdat in bijv. de supermarkten het merendeel van de mensen zich niets meer gelegen laat liggen aan de 1,5m draag ik in dat soort drukke gelegenheden wel een masker. Ik probeer daarbij wel ook steeds en overal de 1,5m afstand in acht te nemen. Kortom ik zorg vooral voor mezelf en mijn naasten nu anderen het steeds meer laten afweten.
 • Hennie de Hoog

  9 maanden geleden
  zoveel nederlanders, zoveel meningen.. draag een kapje wanneer je wilt, laat het wanneer je niet wilt... geleuter om niks
 • WM Haring-Maas

  9 maanden geleden
  Ede, nooit iets geworden, zal ook nooit iets zijn en niveau van schapendorp nooit overstegen.
 • Marjo Hout

  9 maanden geleden
  Wat is het nut dan van zo’n niet medisch mondkapje??
 • ans

  9 maanden geleden
  In China droegen ze ze al voor de corona maar dan tegen de slechte lucht kwaliteit. Dus niemand kijkt daar op van de mondkapjes. Wij zijn als Nederlanders tegen het dragen van een Boerka, zoals vastgelegd in de Nederlandse wet en nu zouden wij wel mondkapjes moeten dragen??

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

 2. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

De Vallei