Volledig scherm
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. © DG

Geplande scan buiten kantooruren in ziekenhuis Ede

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is van plan patiënten meer gepland onderzoek aan te bieden buiten kantooruren. Daarbij wordt vooral gedacht aan de mogelijkheid om op zaterdag scans te ondergaan.

Naast meer keuzevrijheid voor de patiënt is geld een belangrijk argument.

Besparing
Efficiënter gebruik van dure apparatuur als ct- en mri-scan moet helpen een bezuiniging te halen van 2,4 miljoen euro die de Raad van Bestuur van het regionale ziekenhuis voor dit jaar nastreeft. De kostenbesparing is volgens de leiding van het hospitaal nodig om het ziekenhuis weerbaar te houden te midden van de grote veranderingen in de zorg.

Avond
Cliënten van Ziekenhuis Gelderse Vallei kunnen sinds enige tijd al een avond in de week tot acht uur terecht voor een bezoek aan een aantal poli’s. De belangstelling daarvoor is behoorlijk, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei