Gewapende overval op Aldi in Ede, helm van gevluchte dader teruggevonden

UPDATEEDE - Een man heeft vanavond kort voor 20.00 uur een gewapende overval gepleegd op de Aldi-supermarkt in de Edese wijk Kernhem. Dat meldt de politie. De dader is gevlucht, zijn helm is zondag gevonden. 

De man bedreigde het personeel met een vuurwapen en vluchtte met buit.Het is niet duidelijk of er iemand gewond is geraakt. 

De dader ging er na de overval in winkelcentrum Parkweide vandoor op een zwart-groene scooter van het merk VivaCity. 

De politie verspreidde een oproep via Burgernet. Daarin werd gemeld dat het zou gaan om een man van rond de 20 jaar, ongeveer 1,80 meter lang en met een slank postuur.

Zondag schrijft de politie Ede dat de zwarte helm van de dader is gevonden in een bosgebied tussen de Lunterseweg, Kernhemseweg en Oude Kernhemseweg. 

‘Hij droeg een zwarte trainingsbroek met een witte streep vanaf de heup tot de enkel. Hij reed op een grijze scooter met aan de voorkant een rood spatbord en rode stuurkap.’

Volledig scherm
De politie in de Aldi in Ede kort na de overval. © Tom Huysman / Persbureau Heitink
Weet jij meer over dit nieuwsitem? Help de verslaggever!

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei