Volledig scherm
De politie had het terrein van de steekpartij afgezet met linten. © Roland Heitink

Gewonde en aanhouding bij steekpartij op parkeerplaats in Ede

EDE - Bij een steekpartij op de parkeerplaats op de kruising van de Arnhemseweg met de Nieuwe Kazernelaan in Ede is zondagochtend rond 04.45 uur een 21-jarige man uit Polen zonder vaste woon- of verblijfplaats gewond geraakt. De verdachte, ook een 22-jarige Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft, is aangehouden. Volgens een politiewoordvoerder bedreigde hij bij zijn aanhouding de politie.

De 22-jarige wordt er volgens de politie van verdacht de andere man te hebben gestoken met een mes. Het slachtoffer raakte gewond en moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. Over de aard van het letsel kon de politie zondagochtend nog niets zeggen. Wel gaat het volgens een politiewoordvoerder 'om serieuze verwondingen'. Het is niet bekend waarom de verdachte begon te steken.

Pepperspray
De verdachte is aangehouden. Toen agenten de man zagen lopen, pakte hij een mes en bedreigde hij de politie, zo meldt de politiewoordvoerder. Hierop gebruikte een agent pepperspray, waarna de man kon worden aangehouden.

De Vallei