In deze singel in de Rietkampen groeien op sommige plekken geen waterplanten, het vervuilde grondwater zou er omhoog komen.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze singel in de Rietkampen groeien op sommige plekken geen waterplanten, het vervuilde grondwater zou er omhoog komen. © Eigen foto

Gifcocktail in grondwater Ede-Zuid: opruimen gaat nog honderd jaar duren

EDE - Het grondwater in Ede-Zuid is vervuild met een cocktail van giftige stoffen. Vooral een hoge concentratie sulfaat, maar ook zware metalen als zink en nikkel en zeer giftige chloorverbindingen. Mogelijk zit er zelfs dioxine in de grond, dat bij het RIVM op de lijst Extreem Risicovolle Stoffen staat. Dit is in een van de peilbuizen aangetroffen.

10 reacties

 • Guus Smid

  3 jaar geleden
  Ik heb het artikel met zeer gemengde gevoelens gelezen. Ben opgegroeid langs de open ENKA-sloot aan de Frankeneng. Heb als kind in de sloot gelopen om o.a. Onze hond te redden uit de grijs-zwarte blubber waar de damp altijd afsloeg. Ik zou graag in contact komen met anderen en b.v. Een advocaat om er eens over te spreken met elkaar. Blijkbaar wordt er nu niets gedaan op particulier niveau. Guus Smid
 • Kleinnagelbrink

  3 jaar geleden
  en voor wie werkt de industrie? voor de rest van ons toch vaak? hypocriete opmerking
 • vdAkker

  3 jaar geleden
  Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat er in ons land huizen gebouwd worden op zeer giftige grond waar kindjes gaan spelen!?
 • bartmo

  3 jaar geleden
  Steeds minder goede berichten uit Ede de laatste tijd.
 • Gelderse Gravin

  3 jaar geleden
  Ede...Wekerom....vervuilde grond, we komen erin om !  Onbegrijpelijk...echt onbegrijpelijk krom en dom.
 1. Fransisca (25) organiseert spelletjesavonden in Ede: 'Iedere volwassene is welkom'
  indebuurt.nl

  Fransisca (25) organi­seert spelletjes­avon­den in Ede: 'Iedere volwassene is welkom'

  In buurtgebouw De Stek organiseert Fransisca Blaauw (25) op donderdagen in oneven weken een spelletjesavond. Alle verschillende leeftijdsgroepen (vanaf 18 jaar) zijn er te vinden en het is een fijne ontmoetingsplek. “Ik vind het belangrijk dat het gezellig en vooral laagdrempelig is voor de mensen. Het zijn voornamelijk bordspellen en kaartspellen die mensen spelen en ze mogen zelf natuurlijk ook hun favoriete spel meenemen.”
  Ede

In samenwerking met indebuurt Ede