Natuurmonumenten | Een mannetjeswolf wandelt samen met wolvin op Zuid-Veluwe
Volledig scherm
PREMIUM
Natuurmonumenten | Een mannetjeswolf wandelt samen met wolvin op Zuid-Veluwe © natuurmonumenten

Goed nieuws voor de Edese Schaapskudden:
Zuidwest-Veluwe benoemd tot leefgebied van de wolf

De provincie Gelderland heeft de Zuidwest-Veluwe benoemd tot nieuw leefgebied voor de wolf. En dat is goed nieuws voor de Edese Schaapskudden. Die stichting heeft veel geld moeten steken in het beschermen van de schapen. ,,We hopen dat we dat geld nu van de provincie terugkrijgen’’, zegt voorzitter Gijs van Veldhuizen.

4 reacties

 • Hennie Brouwer

  1 jaar geleden
  Jules Vismale deze Gerrit Louter is altijd negatief over bepaalde dieren. Eerst verdiepen in de leefwijze van een wolf en dan pas roeptoeteren. De schapen die worden gedood door wolven staan niet in verhouding tot wat honden aanrichten onder schapen maar daar hoor je niemand over. Maar het negatieve drs. P. lied en Roodkapje doen de wolf geen goed. Maar het is een sociaal dier en heeft net als iedere dier (inclusief de mens) voedsel nodig. De wolf eet de zwakkeren dieren en de mens kiloknallers.
 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  Gerrit Louter, geloof jij nog steeds in het sprookje van Roodkapje? Ik in ieder geval al jaren niet meer en wat dat moordlustig zijn gesproken: is een reiger die een vis spietst of een kikker die een libel vangt ook moordlustig? Tamme schapen hebben bovendien al decennia's hun verdedigingsmechanisme verloren waardoor er jaarlijks veel meer door honden worden gedood! En we kunnen toch ook in Nederland niet alle honden hierna gaan doden hoewel die juist veel schade veroorzaken in het wild!
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Voorlopig al 600 000 Euro beschikbaar voor afrastering ! een druppel op een gloeiende plaat , want die wolf krijgt ieder jaar weer jonge wolfjes enz enz het soort breid zich steeds verder uit , en het is gewoon wachten tot het helemaal uit de hand gaat lopen....en als dat eindelijk doordringt...zijn er reeds vele schapen , herten en ander wild het slachtoffer geworden van dit moordlustige dier..de wolf..! stop deze zinloze geld verspilling en stop met deze zinloze wolven hobby...!
 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  Als op de Zuidwest-Veluwe genoeg reeën, damherten, edelherten, moeflons, wilde zwijnen, bevers, Schotse hooglanders en wisenten rondlopen dan zullen de wolven inderdaad de schapen daar hopelijk met rust laten.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei