Volledig scherm
Druk parkeren in de Rietkampen. © Herman Stöver

Gratis bewonersvergunning voor drie straten in Edese wijk Rietkampen

EDE - Bewoners van de Monnetsingel, Dubceksingel en De Gasperisingel in Ede krijgen een gratis parkeervergunning om ook in de toekomst in hun straat te kunnen parkeren. 

De gemeente heeft deze drie straten aangewezen voor het parkeren met een vergunning, met de bedoeling de parkeeroverlast in de wijk Rietkampen aan te pakken.

De overlast komt van bezoekers van het winkelcentrum Stadspoort, de bioscoop Pathé of het ziekenhuis Gelderse Vallei die hun voertuig in de woonwijk neerzetten. De gemeente gaat de overlast verder te lijf met het uitbreiden van de blauwe zone en het scheppen van extra parkeerplaatsen. Hiervoor wordt een aantal groenplekken en speeltoestellen verplaatst.

Gratis

De bewoners van de de drie genoemde straten krijgen een gratis eerste bewonersvergunning en twee bezoekerskaarten. Voor een tweede bewonersvergunning moet 20 euro worden betaald. In het centrum en in andere wijken betalen de bewoners 100 euro voor de eerste parkeervergunning en 50 euro voor een gastenvergunning. Het parkeren met een vergunning is dagelijks van 8.00 tot 23.00 uur.  

Pathé en Ziekenhuis Gelderse Vallei onderzoeken of zij maatregelen kunnen bedenken om hun bezoekers meer gebruik te gaan laten maken van de parkeergarages. Rondom het winkelcentrum Stadspoort komt een parkeerschijfzone tot 23.00 uur, zodat bioscoopbezoekers gestimuleerd worden gebruik te maken van de parkeervoorzieningen bij de bioscoop.

Na de zomervakantie

De gemeenteraad moet de maatregelen nog goedkeuren. Het nieuwe parkeerregiem in de Rietkampen gaat volgens verwachting in na de zomervakantie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei