Volledig scherm
PREMIUM
Boeren bakken hamburgers op de Dam. © ANP

Gratis boerenbrunch gaat er goed in op de Dam, Edese actieleider is na afloop ‘superblij’

AMSTERDAM / EDE - Boeren die actie voeren, maar dit keer met een positieve insteek. Duizenden Amsterdammers kregen vrijdag in hun centrum een gratis brunch aangeboden. Actieleider Bart Kemp is na afloop ‘superblij’. 

In alle vroegte reden tractoren luid toeterend in een nog donker Amsterdam door het centrum. Voorop droegen ze borden met bekende kreten als ‘No farmers no food’, maar ook ‘Klimaatgekkies moeten ook eten’.

Dat hebben we de laatste tijd vaker gezien, maar de Dam was deze vrijdag het toneel van een publieksvriendelijke actie. Boeren en vooral boerinnen uit het hele land verzorgden vanuit marktkraampjes een gratis brunch. Er waren zelfs dieren meegebracht voor een levende kerststal. ,,Wij houden van Amsterdam en daarom willen we ook dat de Amsterdammers een beetje van de boeren houden”, zegt organisator Bart Kemp uit Ede aan het einde van de middag. 

Quote

Op sociale media schrijven mensen wel eens dat boeren nutteloos zijn en moeten worden opgedoekt. Dat soort mensen eet kennelijk nooit

Bart Kemp, organisator
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei