Volledig scherm
© ANP

Gratis bus uit Ede naar demonstratie in Zwolle tegen groei van luchtvaart

EDE - Inwoners van Ede, Wageningen en Renkum die zaterdag naar het landelijk protest tegen de luchtvaartgroei in Zwolle willen gaan, kunnen gebruikmaken van een gratis bus. 

De bus vertrekt om 11 uur vanaf de zuidkant van station Ede-Wageningen. Mensen die hier gebruik van willen maken, moeten zich wel vooraf aanmelden via hoogoverede.nl.

De demonstranten verzamelen zich in het park De Wezenlanden, waar Leon Adegeest (HoogOverijssel), Suzanne Kröger (lid Tweede Kamer voor Groenlinks) en Anna Schoemakers (directeur Greenpeace) het volk toespreken. Aanvankelijk zou ook Jan Terlouw spreken, maar hij is verhinderd. De bijeenkomst eindigt met een mars naar het stadhuis van Zwolle. In Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Eelde en Maastricht zijn ook demonstraties.

Laagvliegen

Meer informatie
stopluchtvaartgroei.nl

De actievoerders demonstreren tegen de in hun ogen ongebreidelde uitbreiding van luchtvaart. Een van de gevolgen daarvan is dat de Vallei en omgeving over enige tijd worden opgescheept met laagvliegende vliegtuigen van en naar het vernieuwde Lelystad Airport. Hiertegen lopen al langer protesten in de regio. Naast de fysieke overlast vinden de tegenstanders ook dat de luchtvaart een zeer negatieve invloed heeft op het klimaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei