Volledig scherm
© Tamara Reijers

Grootschalige controle op camping de Goudsberg in Lunteren

LUNTEREN - Een grote groep Poolse arbeiders in chalets. Permanente bewoning op de camping en in de bungalows. Het moet allemaal snel afgelopen zijn. Ede gaat grootscheeps handhaven op camping De Goudsberg in Lunteren. 

De camping, die in 2016 ook in beeld was voor de vestiging van een asielzoekerscentrum, is volgens de gemeente een camping waar veel mee kan. ,,Vanuit het project vitale Vakantieparken is het naar voren gekomen als een park met grote mogelijkheden, die nu nog lang niet allemaal benut worden. Vlakbij het bos en het middelpunt van Nederland’’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ,,We willen dat het toeristische karakter veel belangrijker wordt. Permanente bewoning staat daarmee op gespannen voet.’’

Illegale bewoning

En dus gaat de gemeente grootscheeps controleren op illegale bewoning op het campinggedeelte van het park en op het bungalowpark, waar de huisjes grotendeels eigendom zijn van particulieren. Een tweede opdracht voor de gemeente zijn de chalets in de schaduw van de Muur van Mussert, die nu bewoond worden door Poolse arbeidsmigranten. 

Geheim

De gemeente wil dat de arbeidsmigranten verdwijnen. Campingeigenaar Roderick Zoons heeft altijd gesteld dat deze ietwat gedateerde chalets niet meer geschikt zijn voor toeristen. Welke oplossing de grootschalige aanpak hiervoor gaat bieden, is nog onbekend. De exacte invulling van het Edese plan is geheim tot 1 maart 2019. 

Lees meer over de plannen in de krant van 15 juli, op papier en digitaal.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei