Volledig scherm
Uitleg over streekproducten. © Tamara Reijers

Grote publiek ontdekt Festival Pure Passie in Ede

EDE - De derde editie van het festival Pure Passie op landgoed Kernhem in Ede is zaterdag een voltreffer. Het grote publiek lijkt het evenement met onder meer eten en drinken, vintage, theater en kindervermaak in de armen te sluiten. De organisatie gaat er vanuit dat de derde editie met gemak meer bezoekers zal trekken dan de 12.000 mensen die vorig jaar langs kwamen.

Pure Passie is een idee van enkele vrouwen uit Ede die een mooie markt willen neerzetten met mooie dingen, aldus een van de organisatoren.

Uitdagen
Dat gebeurt geheel op vrijwillige basis. Ze zijn het hele jaar bezig om producten en diensten te vinden die ze aan het Edese publiek willen laten zien. Het publiek beloont dat door zich vol te gieten met informatie. Hoge verkoopcijfers zijn niet het eerste doel, zegt een van de organisatoren. "We doen het niet voor de dollars maar we willen het publiek uitdagen."

Pipiwagen
Een voorbeeld van het 'omdenken' dat de organisatie uit wil dragen is de 'pipiwagen', een toiletkar waar je tegen een kleine vergoeding je behoefte kunt doen in stro. Klanten fronsen hierover regelmatig de wenkbrauwen. Het ecologisch verantwoorde toilet wordt na elk bezoek gecheckt. "Eventuele geur verdrijven we, niet met een spray maar met een lucifer."

De pipiwagen duikt ook elders op evenementen op en levert Pure Passie inkomsten op. Die komen vervolgens ten goede aan het evenement.

Pure Passie werd zaterdag afgesloten met een diner in de open lucht.

Volledig scherm
Een patatje eten op Pure Passie. © Tamara Reijers
Volledig scherm
Massage op Pure Passie in Ede. © Tamara Reijers

De Vallei