Gruwelijke mishandeling varkens bij fokkerij in Lunteren, boer wil rond de tafel met filmer

Video/UpdateEDE - Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft schokkende beelden naar buiten gebracht van dierenmishandelingen bij twee varkensfokkerijen, waaronder één in Lunteren. Op de beelden die met een verborgen camera zijn gemaakt is te zien hoe biggetjes in kratten worden gegooid en het uitkrijsen wanneer hun staartjes onverdoofd worden afgesneden.

48 reacties

 • Gut

  2 jaar geleden
  Een roofvogel peuzelt zijn hapje helemaal op, de prooi is ineens dood. Een vos kan er een janboel van maken, maar dat is dan bij kippen die in een hok zitten en niet weg kunnen. Wreed is de natuur, maar om daar een schepje bovenop te doen? Waarom zou je de natuur wreed noemen? Als je dat onderscheid kunt maken, als je weet wat wreedheid is, dan is dat omdat jij dat onderscheid kunt maken. Dat maakt dat voor mensen wreed zijn een keuze is als je aanneemt dat dieren voelen. Maar 60 jaar terug dacht 'de wetenschap' ook dat baby's niks voelde, dus er is hoop.
 • Linda van Hal

  2 jaar geleden
  De natuur is heel iets anders dan wat de mens met vol verstand deze arme dieren aandoen
 • chefke

  2 jaar geleden
  Waar haal je die wijsheid vandaan?Er is geen 1 varkensboer maar dan ook geen 1 die subsidie krijgt van ons belastinggeld.
 • jan

  2 jaar geleden
  Afstompen - dat is het goede woord ervoor. Het is niet zo dat boeren dierenbeulen pur sang zijn, net zomin als consumenten van bio-industrievlees dat zijn
 • Blondie

  2 jaar geleden
  natuur is iets anders dan een boer die het bewust doet, snap niet dat je zoiets kunt dan heb je geen hart maar een accu in je lijft !!

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. IOC-voorzitter: 'Vraag is niet of, maar hoe Spelen doorgaan'
  Play

  IOC-voorzitter: 'Vraag is niet of, maar hoe Spelen doorgaan'

 2. Agenten zoeken naar slachtoffer van beroving in Sonsbeekpark
  Play

  Agenten zoeken naar slachtof­fer van beroving in Sonsbeek­park

De Vallei