Volledig scherm
PREMIUM
,,Plezier in bewegen is meer bewegen.'' © Getty Images

Gymleraar keert terug naar de basisscholen

EDE - De sportdocent keert terug in het basisonderwijs. Steeds meer scholen kiezen er voor een vakdocent gym te laten geven, om zo de werkdruk bij het team te verlagen. Het aantal gymdocenten dat Sportservice Ede aan de basisscholen in deze regio levert is bijna verdrievoudigd.

,,Vorig schooljaar gaven onze vakdocenten op acht scholen in de regio les, dit jaar staan we op 23 basisscholen voor de gymklas", zegt Tonnie Floor, teamleider afdeling sport en beweging van Sportservice Ede. Een organisatie die vakleerkrachten detacheert aan scholen in de gemeenten Ede, Wageningen, Rhenen en Renkum.

,,Veel scholen hebben geld van het rijk gekregen om de werkdruk te verlagen en pakken die kans om een gymleraar aan te trekken", geeft Floor als reden voor de grote vraag naar vakdocenten. Door een gymleraar voor de klas te zetten, heeft de groepsleerkracht tijd voor andere zaken. Daarnaast bevordert het volgens Floor de kwaliteit van het bewegingsonderwijs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei