Volledig scherm
© Thinkstock

Harddrugs in woning Ederveen: burgemeester sluit pand halfjaar

EDERVEEN - In een woning in Ederveen is een grote hoeveelheid harddrugs gevonden. Burgemeester René Verhulst heeft het pand voor zes maanden laten sluiten.

De handel in harddrugs en de productie van chemische stoffen is levensgevaarlijk en strafbaar. De sluiting betekent dat de komende zes maanden niemand het pand mag betreden. Ook de eigenaar niet.

De aanpak van de georganiseerde criminaliteit, waarbij de onder- en bovenwereld worden vermengd, zogenaamde ondermijning, is één van de speerpunten op het gebied van veiligheid van de burgemeester van Ede. Het produceren en handelen in drugs is een voorbeeld van georganiseerde criminaliteit. 

Burgemeester René Verhulst: ,,Iedereen weet dat dit verboden is. Daarbij is de kans op explosie bij de productie van chemische stoffen zeer groot. Dit is ook nog eens een risico voor de leefomgeving in de buurt. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich bewust is van de gevaren hiervan. Maar ook dat men de risico’s kent die je loopt als je meewerkt aan criminaliteit.”

Melden

Quote

Ondermij­ning speelt zich af onder onze ogen

René Verhulst

Ede roept inwoners op om verdachte criminele activiteiten te melden. Ondermijnende criminaliteit komt namelijk overal voor en kan iedereen raken. Praktijkvoorbeelden zijn er te over: wietplantages in schuren waardoor brand ontstaat, mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie, intimiderende criminelen die op zoek zijn naar een leegstaande schuur voor hun praktijken. Burgemeester Verhulst: ,,Ondermijning speelt zich af onder onze ogen. Het gaat erom wat je wilt zien, wat je kunt zien, wat je kunt doen. Daarmee is ondermijning een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Niet alleen van politie, justitie en of mij, als burgemeester. Maar ook van alle inwoners.’’

Het produceren van synthetische drugs brengt een bijzondere geur met zich mee, die, als je het eenmaal geroken hebt, heel herkenbaar is. Binnenkort worden binnen de gemeente geurkaarten beschikbaar en verspreid die de inwoners kunnen helpen bij het herkennen van deze specifieke geur. Hiermee hoopt de gemeente mensen bewuster te maken en te stimuleren om eerder tot melden over te gaan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei