Linten markeren de barakken waar de Afghanen in Harskamp de komende tijd verblijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Linten markeren de barakken waar de Afghanen in Harskamp de komende tijd verblijven. © Raphael Drent

Harskamp worstelt met de komst van Afghanen. ‘800 man is wel heel veel’

HARSKAMP - Een snel weer verwijderd spandoek tegen de opvang van Afghanen, een inderhaast opgerichte Facebookgroep ‘COA Nee’. De plotselinge komst van 800 Afghaanse vluchtelingen naar de Legerplaats Harskamp zorgt voor tal van emoties in het Veluwse dorp. De een wil helpen. De ander protesteert.

7 reacties

 • Joris Goedbloed

  1 jaar geleden
  Het is een vertoning weer. Mensen met kinderen uit oorlogsgebied die opgevangen worden in een dorpje op een kazerne waar schietoefeningen gehouden worden. Alleen al het feit dat iedereen die daar komt om te schieten vuurwapens en munitie bij zich hebben. Kortom de Harskamp is geheel niet geschikt voor deze opvang. Ook hulpdiensten doen er te lang over om daar te komen. Defensie moet heel snel een andere locatie inrichten voor deze mensen. Er staan meerdere kazernes leeg.
 • Janneke van der Tas

  1 jaar geleden
  Wat een verschrikking voor de getraumatiseerde vluchtelingen en hun kindjes om geconfronteerd te worden met deze ernstige wantoestanden. Ouders, roept uw kinderen tot de orde en lees hen voor uit de bijbel. Heb uw naasten lief.Van harte aanbevolen voor de preek van zondag Het zal onze lieve Heer behagen. Vrede zij met u.
 • van Tongeren

  1 jaar geleden
  Veel inwoners van Harskamp zijn bang voor onrust in hun dorp door de komst van de Afghaanse vluchtelingen. En wat doen hun kinderen? Zij roepen leuzen als: "eigen volk eerst", stichten brandjes en hinderen de hulpdiensten. Ook steken ze vuurwerk af met harde knallen in de nabijheid van mensen (met jonge kinderen) die zojuist gevlucht zijn uit een oorlogssituatie. Wat een beschamende vertoning en hoe ironisch kan het zijn.
 • van Bennekom

  1 jaar geleden
  Prima, de opvang van Afghanen. Liefst eerlijk verdelen over Nederland. Met Zoutkamp, Zeist, Harskamp en Nijmegen (Heumensoord) hebben Noord en Oost Nederland hun portie wel gehad. Wanneer komen Bloemendaal, Aerdenhout en Wassenaar aan de beurt ?
 • Hester De geer

  1 jaar geleden
  Mensen moeten niet zeuren. Als er oorlog in Nederland uitbreekt wil je ook goed opgevangen worden.

In samenwerking met indebuurt Ede