De 24-jarige Ronnart Lourens heeft last van overmatige borstvorming. Met een operatie hoopt hij een nare periode in zijn leven af te kunnen sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
De 24-jarige Ronnart Lourens heeft last van overmatige borstvorming. Met een operatie hoopt hij een nare periode in zijn leven af te kunnen sluiten. © Herman Stöver

‘Hé, manwijf!’ Ronnart (24) uit Ede werd jarenlang gepest om zijn borstgroei

EDE - Pesterijen, mishandelingen, fysieke malheur. De jeugd van Ronnart Lourens vind je niet terug in een sprookjesboek. ,,Het was verschrikkelijk”, zegt de 24-jarige Edenaar zelf over zijn jongere jaren. Nu hij langzaamaan volwassen wordt, is hij vastberaden een nare periode in zijn leven af te sluiten. Maar daarvoor moet er iets wijken. Zijn borsten.

6 reacties

 • Jan Hooijer

  2 maanden geleden
  Ronnart , succes man Op een gelukkig verder leven
 • selma leerkes

  2 maanden geleden
  Wat een moeilijke jeugd heb je gehad. Je hebt je er letterlijk en figuurlijk doorheen geworsteld. Goed van je dat je deze ingreep laat uitvoeren. Dat vergroot waarschijnlijk je gevoel van welzijn. Google eens of je herkenning leest op Klinefelter. Wie weet is dat de onderliggende oorzaak van je overtollige borstklierweefsel.
 • Angeline Vink

  2 maanden geleden
  Inderdaad Jan Willems! Totdat het je zelf overkomt... Onze zoon had een cupmaat waar meiden (en vrouwen) jaloers op waren maar voor hem was het afschuwelijk! Doen waar je je het best bij voelt Lourens, ik hoop voor je dat je het geld bij elkaar krijgt! Succes!
 • richard Tass

  2 maanden geleden
  @Elbert Tot je het zelf overkomt ik heb ook beetje grotere borsten dan normaal en ben daar ook niet blij mee maar ik ben stevig gebouwd en dan word je niet geplaagd, Maar het is heel vervelend, Dus gewoon doen als je je er beter bij voelt. Ronnart laat ze maar lullen gewoon doen.
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  Het gaat erom wie of wat je bent. Uiterlijk vertoon is maar een omhulsel. Als we alle mensen binnenste buiten gaan keren zullen er ook veel mensen met “gebreken” tevoorschijn komen. De jeugd wordt veel te veel gek gemaakt dat je er maar perfect uit moet zien. Die wereld bestaat niet. Daarom raken veel mensen overspannen omdat ze niet aan dat plaatje kunnen voldoen. Lekker jezelf blijven zoals je bent en laat vooral niet in jezelf snijden. Krijg je ook weer littekens moet je niet willen.

In samenwerking met indebuurt Ede