Volledig scherm
Volgend weekeinde mag er op de heide in Park de Hoge Veluwe weer hei geplukt worden. © Herman Stöver

Heide is weer diep paars gekleurd

EDE - Een kind mag onder begeleiding een plukje hei afknippen. Op de Hoge Veluwe mag het komend weekend. Voor één keer. In tegenstelling tot vorig jaar is de heide weer diep paars gekleurd. En dat trekt veel fotografen de natuur in. 

Maar wees voorzichtig, want in natuurgebieden gelden wel regels. Buiten de paden lopen is niet toegestaan, want zo beschadig je de heide. Je mag niet voor zonsopgang en na zonsondergang in de natuur aanwezig zijn. En dat wil je ook niet, want voor je het weet sta je oog in oog met een groot wild zwijn.

Die zijn juist actief bij schemering. Wil je toch die mooie foto van de paarse heide bij zonsopkomst maken? Dwars over de Ginkelse Heide loopt de doorgaande weg N224. Die is wel toegankelijk bij schemering voor dat ene mooie plaatje van die prachtige paarse heide. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei