Volledig scherm

Hek 'seksbos' langs A12 Ede na sluiting drie keer vernield

EDE - Het hek tussen de snelweg A12 en het bos is ter hoogte van parkeerplaats Ginkelse Zand tussen Ede en Arnhem drie keer vernield sinds de toegang tot het bos deze zomer werd gesloten op last van de gemeente Ede. De gemeentelijke afdeling Toezicht controleert het hek dagelijks.

Dat meldt de gemeente woensdag Ede desgevraagd.

Overlast
De parkeerplaats wordt al decennia veelvuldig gebruikt als ontmoetingsplaats voor met name homoseksuelen. In het bos kunnen ze anoniem seks hebben. Burgemeester Cees van der Knaap liet begin augustus het hek vanaf de parkeerplaats richting het bos afsluiten vanwege overlast voor wandelaars, omwonenden en wild. Ook hielden de bezoekers zich volgens hem niet aan afspraken over het schoonhouden van het bos.

Overzicht
GroenLinks en D66 hebben inmiddels schriftelijke raadsvragen gesteld over de afsluiting. De partijen willen onder meer een overzicht van de klachten. Ook willen ze weten of er in de periode voorafgaand aan het besluit van de gemeente overleg is geweest met gebruikers.

Beide partijen stellen dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan op de A12 als het hek kapot is of open staat. Hierdoor zou groot wild de weg op kunnen rennen.

De Vallei